Prin procesul de liofilizare caisele isi pastreaza toate substantele nutritive importante, fibre, vitamine si minerale. Nu contin adaus de zahar ci doar 100% banane.
Caisele sunt foarte bogate nutritional. O singura caisa, in stare proaspata de o dimensiune medie va ofera 4,6% din vitamina C, 3,7% din vitamina A, 3,3% din cupru, 2,7% din fibre, 2,5% din potasiu si doar 17 calorii! Ea este strans legata de piersici si prune in gustul lor.
Caisele sunt fructele de culoare galben-portocaliu, care fac parte din familia de rozacee. Alte fructe care fac parte din aceeasi familie sunt de culoarea piersicii, perelor si merelor. In aparenta si marime, caisele sunt de dimensiuni reduse. Ele sunt acoperite cu o piele catifelata, care este neteda in textura ei.
Caisele sunt disponibile si consumate in stare proaspata, cat si in forma uscata. Ambele sunt la fel de hranitoare. In forma lor necoapta, ele sunt inca de culoare verde si devin un auriu portocaliu sau galben, odata ce incep sa se coaca. Ele sunt de obicei disponibile in sezonul de vara. In cazul in care acestea sunt disponibile si in alte anotimpuri, inseamna ca au fost uscate si conservate. Ele sunt suculente si dulci si au un mosc, acru slab in gustul lor. Caisele sunt cultivate in multe tari ale lumii. Ele sunt mai populare in tarile din America de Nord, America de Sud si Noua Zeelanda.
Caise au fost, practic, cultivate prima data in China, dar din cauza comertului, productia s-a mutat chiar si in Europa prin Armenia. Aceasta explica denumirea stiintifica a plantei - Prunus Armenaica. Au venit in America in secolul al XVIII-lea. Nu numai ca ele sunt consumate in formele lor proaspete si uscate, ele sunt, de asemenea, utilizate in a face produse de patiserie, gemuri si marmelade. Uneori, aceste fructe sunt, de asemenea, utilizate sub forma de coniac si lichior.
BENEFICIILE CAISELOR:
1. Sunt bune pentru ochi. Multe studii au aratat ca, consumul de caise este extrem de benefic pentru sanatatea ta oftalmica. Consumul de doua sau trei portii de caise intr-o zi sunt benefice pentru a preveni Degenerarea Maculara boala legata de imbatranire. Degenerarea Maculara este o tulburare a ochiului și este una din cauzele majore de pierdere a vederii la persoanele in varsta. De asemenea, ajută la întărirea nervilor oculari. O altă boală majoră numita ARMD neovascular te poate afecta mult mai greu dacă consumi in mod constant caise. Carotenoidele și diverse vitamine prezente în caise sunt ingredientele care reduc riscul de a dezvolta neovascularul ARMD. Doua sau trei portii ajuta in aceasta problema.
2. Sursa bogata de antioxidanti. Caisele cand sunt coapte sunt o sursa bogata de antioxidanti. Antioxidantii sunt necesari pentru a ajuta la functionarea naturala a organismului. Cu cat este mai mare cantitatea de antioxidanti din organism, cu atat este mai mare rata de eliminare a toxinelor din organism. Toxinele sunt substante nocive care se acumulează în intestine și tractul digestiv. Caisele au capacitatea de a crește productia de antioxidanti. Ele sunt, de asemenea, bogate in carotenoizi si fitonutrienti si alti antioxidanti puternici. Caisele sunt bogate in vitamina A datorită prezentei unor nivele ridicate de beta-caroten. Vitamina A este, de asemenea, utila ca un antioxidant. Prezenta sa este utila pentru creșterea celulelor în organism, ajută la îmbunătătirea functionării sistemului imunitar, precum și în mentinerea sănătătii oculare. Datorită beneficiilor furnizate sistemului imunitar, aceasta implică faptul că există o îmbunătătire a stării de sănătate generală a organismului uman. O persoană care consumă mai multe caise este mai putin predispusa la o varietate de infectii și tulburări.
Etichete: Caise liofilizate